• Utama
  • Profil Kementerian
  • Perutusan
  • Ketua Setiausaha

Perutusan Ketua Setiausaha

Ketua Setiausaha

YBhg. Datuk Rashidi bin Hasbullah

Ketua Setiausaha
Salam Sejahtera dan Salam Negaraku Malaysia.

Selamat Datang ke laman web Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia (www.motac.gov.my).

Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia (MOTAC) telah dipertanggungjawabkan untuk menyediakan dasar dan program yang menyokong kepada pembangunan industri pelancongan dan kebudayaan negara agar kedua-dua sektor penting ini dapat diperkasakan lagi. Justeru, ianya berupaya menyumbang kepada pertumbuhan ekonomi negara dan menyemarakkan lagi semangat jati diri di kalangan rakyat.

Laman web KPK merupakan salah satu wadah untuk mencapai khalayak sasaran dan umum dengan lebih cepat dan menyalurkan maklumat yang tepat. Inilah sebenarnya merupakan keutamaan kepada kami di KPK, kerana sokongan penuh oleh pihak industri dan semua stakeholders adalah amat penting dalam memastikan wacana kemajuan kedua-dua sektor ini dapat terlaksana dengan jayanya.

Adalah menjadi harapan saya maklumat yang dipaparkan oleh laman web KPK ini bermanfaat untuk pengunjung serta dapat memberi pengetahuan berkenaan sektor pelancongan dan kebudayaan Malaysia. KPK mengalu-alukan pandangan, maklumbalas dan cadangan anda agar dapat terus membawa industri pelancongan dan kebudayaan negara ini ke tahap yang lebih unggul.

Manisnya sira gula kabung,
Akar Dani resamnya memanjat;
Laman web ini jambatan penghubung,
Salur maklumat moga bermanfaat.

Terima kasih.
Facebook
Twitter
Instagram
Kod QR
RSS
Kod QR
Scan Kod QR pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.